Brokkolis marhás egytál étel
Hozzávalók:
- 5 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál szezámolaj
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 teáskanál gyömbérpor
- 1 csipetnyi erős paprika (aki szereti)
- 75 dkg marha hátszín, 2-3 centis szeletekre vágva
- 1teáskanál hidegen sajtolt repceolaj
- 1 közepes brokkoli
ELKÉSZÍTÉSE:
1. Készítsd el a pácot: keverd össze a szójaszószt, mézet, szezám olajat, fokhagymát, gyömbért és pirospaprikát egy tálban. Tedd a marhát egy lapos tányérba. A pác felét öntsd a steakre, és hagyd állni 20 percig. A maradék pácot tedd félre.
2. Az olajat hevítsd fel egy tapadásmentes serpenyőben. Vedd ki a marhát a pácból, és süsd 5 percig.
3. Add hozzá a brokkolit, és a pác másik felét is, majd folyamatosan forgatva süsd tovább addig, amíg a brokkoli enyhén megpuhul. Rizzsel tálalva a legjobb.
Írta: FitSzakács 2016/12/30